Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Reabilitare Medicala

Recuperarea, medicina fizica si balneologia – RMFB – este o specialitate medicala autonoma care are ca principala responsabilitate prevenirea, diagnosticarea, tratarea și managementul recuperarii persoanelor cu afecțiuni dizabilitante și comorbidități la toate vârstele. Astfel, RMFB desfasoara proceduri specifice in vederea  imbunatatirii capacităților și performanțelor fizice și cognitive. Nu in ultimul rand, RMFB asigura, de asemenea, cresterea calitatii vieții a pacientilor.

RMFB restabileste capacitatea funcțională a celor cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante sau cu handicap, avand ca scop restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor leziuni fizice, tisulare și/sau funcționale.

Specialiştii RMFB abordeaza persoanele cu stari acute sau cronice, spre exemplu afectiunile musculo-scheletale si neurologice,  amputatiile, disfunctiile de organe pelvine, insuficienta cardio-respiratorie si dizabilitatea datorată durerii cronice şi cancerului.

Specialiştii RMFB folosesc instrumente specifice de evaluare si a diagnosticare şi efectueaza tratamente farmacologice, fizice, tehnice şi interventii educationale şi profesionale. Datorită pregatirii complexe, ei sunt cei mai in masura sa abordeze activitati multiprofesionale pentru a obtine rezultate optime.

In consecinta, medicina de Reabilitare (Recuperare) se concentrează nu numai pe functionarea fizică, dar şi pe capacitatea de a permite persoanelor să participe activ în cadrul societătii.

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013