Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Psihologie Pediatrica

La Gradinita Domneasca Mogosoaia putem oferi tuturor copiilor si parintilor servicii de consiliere vocationala si dezvoltare personala.

Cand copiii manifesta comportamente care arata ca mediul in care se dezvolta le este mai strain ca Polul Nord pentru un ursulet panda, cu alte cuvinte au diverse comportamente dezadaptative, atunci parintii trebuie sa inteleaga faptul ca acesta este modul lor de a semnala o problema. Pentru ca ei nu constientizeaza propriile nevoi si nu pot cere in mod direct ajutorul, copiii o fac prin aceste comportamente dezadaptative.

Ce sunt ele? Raspunsuri individuale indezirabile la o varietate de contexte sociale, educationale etc.
Pentru a clarifica si mai bine, specialistii au identificat doua criterii pe baza carora comportamentele pot fi clasificate ca fiind dezadaptative:
1. Comportamentul micutului este contrar normelor sociale acceptate intr-un anumit grup;
2. Comportamentul copilului cauzeaza un stres semnificativ celor care interactioneaza cu el.

Comportamentele dezadaptative pot fi de natura fobiilor, anxietatii, timiditatii, agresivitatii, tulburarilor somatice, performantelor scolare slabe, neincrederii in propriile forte, opozitionismului, geloziei fraterne sau colegiale excesive etc. Ele sunt si cele care se datoreaza unor perioade mai greu de gestionat de catre copil: divortul parintilor, intrarea la gradinita/scoala, schimbarea locuintei sau gradinitei/scolii, plecarea unuia dintre parinti in strainatate, spitalizarea, dizabilitatile temporare sau permanente etc.).

Specialistii nostri sunt gata sa vina in ajutorul micutilor care trec prin perioade dificile din punct de vedere psihologic cu blandete si cu tehnici de consiliere eficiente, adaptate varstei lor. Prin joc, povesti, meloterapie sau terapie prin arta, dans si tehnici corporale, micile vlastare vor fi ajutate sa isi regaseasca echilibrul, sa se dezvolte sanatos si in armonie cu mediul inconjurator.

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013