Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pediatrie

Pediatria este disciplina medicala care are ca obiect de activitate cresterea, dezvoltarea si patologia acuta si cronica a copilului de la nastere pina la virsta de 18 ani. Complexitatea diferitelor domenii ale pediatriei, ca si in cazul medicinei adultului, a dat nastere la diferite subspecialitati precum neonatologia, cardiologia pediatrica, pneumologia, gastroenterologia, nefrolofia, hemato oncologia, neurologia si psihiatria infantila. Cu toate acestea, pediatria este o disciplina complexa, iar copilul nu trebuie privit ca un adult in miniatura.

Un pediatru in adevaratul inteles al cuvantului, asa cum noi il privim, este acel medic care, dincolo de grijile si preocuparile personale, de propria familie pe care o are in grija ca orice alt om, dispune de capacitatea sufleteasca de a empatiza deplin, fara sa uite o secunda pretioasa misiune de a ajuta cum se cuvine micutii pacienti, dar si familiile lor. Pentru acesta este nevoie de acea bunatate rara, pornita din suflet, pe care toti cei care lucreaza cu viata semenilor lor ar trebui sa o aiba. La noi, este principalul criteriu de selectie a personalului medical pediatru.

Servicii si investigatii medicale oferite

•    puericultura: metoda de crestere si dezvoltare armonioasa a nou nascutilor si sugarilor
•    sfaturi despre alimentatia sugarilor: metode de alaptare, diversificare, regimuri alimentare
•    vaccinari conform programului national de imunizare precum si vaccinari suplimentare/optionale
•    consultatii de specialitate pentru afectiunile acute si cronice ale copiilor: diagnostic, tratament, urmarirea evolutiei bolii pina la vindecare
•    tratamente de specialitate
•    eliberarea de avize epidemiologice/adeverinte medicale pentru intrarea in colectivitate
•    Interpretarea analizelor medicale si conduita medicala si terapeutica adecvata.

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013